OneWorld

Mijn Oplossing OneWorld Magazine Het platform OneWorld brengt de rest van de wereld dichterbij. OneWorld.nl is een website over mondiale verbondenheid en duurzaamheid. Het tijdschrift OneWorld magazine verschijnt tien keer per jaar. Op OneWorld.nl en in OneWorld Magazine zie je dat ons leven verbonden is met dat van mensen wereldwijd. En andersom, hoe dat wat daar gebeurt, ons hier raakt. Hoe zit die wederzijdse beïnvloeding in elkaar? Hoe kunnen we deze processen positief beïnvloeden? Wat kunnen we zelf doen? OneWorld wordt momenteel uitgegeven door NCDO, de Nationale Commissie voor Internationale Samenwerking en Duurzame Ontwikkeling. Het huidige OneWorld is in 2011 ontstaan uit een fusie van de tijdschriften Internationale Samenwerking, OnzeWereld en de website OneWorld.

Voor OneWorld Magazine maakte ik de rubriek Mijn Oplossing. In deze rubriek kwamen wetenschappers, ondernemers, kunstenaars en andere enthousiastelingen aan het woord die een idee hadden om de wereld beter te maken. Deze rubriek maakte ik van 2011 t/m 2015.

OneWorld.nl oude vormgevingOneWorld.nl is een van mijn oudste opdrachtgevers. Van 2004 t/m 2011 werkte ik twee dagen in de week als webredacteur bij deze site. Daar schreef ik artikelen, interviews en achtergrondverhalen over thema's als klimaatverandering, mensenrechten, duurzame landbouw, confliictmineralen, ict & ontwikkeling, internationale samenwerking en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Voor OneWorld.nl ben ik onder andere in 2009 naar de klimaattop in Kopenhagen geweest om daar verslag te doen van de ontwikkelingen op en rondom de top.

Afbeelding verwijderd.Voor tijdschrift onzeWereld, een van de fusiepartners van het huidige OneWorld heb ik ook lange tijd gewerkt. Voor dit blad over globalisering, duurzaamheid en internationale samenwerking maakte ik onder andere jarenlang een rubriek over reizen met daarin veel aandacht voor kleinschalige toeristische projecten met oog voor het milieu en de lokale economie. In de actierubriek schreef ik onder andere portretten van Naomi Klein, Walden Bello en andere kopstukken van de beweging van andersglobalisten.

OneWorld